Je relatie bestaat uit jou, je partner, eventueel kinderen maar ook zeker je huisdieren. Herken je dat? Dat het echt een onderdeel is van je gezin?

Je maakt de gastenlijst, maar denkt ik mis iemand en het blijkt je hond te zijn?

In deze blog geef ik je wat inspiratie en foto’s als jij je dier op je bruiloft wilt. 

Uit eigen ervaring

Dat is zo herkenbaar, ik zei ook tegen mijn eigen trouwfotograaf, wat er ook gebeurt ik wil een foto met mijn katten als ik mijn trouwjurk aan heb.

Ik ben zelf een groot dierenliefhebber, heb vanaf jongs af aan paardgereden, begroet alle dieren die ik tegen kom op straat en heb nu twee super lieve ragdoll katten.

Ik ben ook begonnen als dierenfotograaf. Voornamelijk paardenfotografie maar ook hondenfotografie en zo langzaam is dat uitgegroeid naar bruidsfotografie. Het combineren van deze liefdes maakt het voor mij ook een feest en graag help ik je aan een beetje inspiratie!

Bij de voorbereidingen thuis

Helaas zijn niet alle dieren geschikt om mee te nemen naar een bruiloft maar vaak beginnen de voorbereidingen al thuis en dan kan je dier er wel bij zijn. Zo zijn er regelmatig katten of honden bij de voorbereidingen. Het is natuurlijk wel handig om te zorgen voor oppas als ze de rest van de dag niet mee mogen of kunnen. Katten houden vaak niet van vreemde locaties.

Tijdens de fotoreportage

En dan nog wat speciale foto’s met je dier? Dat ligt natuurlijk er een beetje aan, een hond is vaak makkelijk te vervoeren maar een paard is soms wat lastiger omdat je dan een trailer nodig hebt. Natuurlijk kan je ook vragen of iemand anders je paard dan brengt en zorgt dat deze er netjes verzorgd uitziet.

En soms, soms heb je een vriend die denkt, ik regel wel even een dier op je bruiloft. En vervolgens komen er twee kamelen aangelopen op je bruiloft. Dat had je toch zomaar niet verwacht?

Wat ook heel speciaal was op deze bruiloft van Leo en Elle in Soest was de roofvogel. Een vriend van hen is Valkenier en voor de first look kwam een roofvogel aangevlogen. Deze kunnen trouwens ook je trouwringen brengen! Ik hoop hier nog een keer een bruiloft in Avifauna te mogen fotograferen of een andere dierentuin. Mijn ultieme droom is een bruiloft of elopement in bijvoorbeeld Zuid-Afrika!

Soesterduinen bruiloft roofvogel ringen brengen trouwen first look

Als onderdeel van je bruiloft

Heb je een dier dat braaf is? Bijvoorbeeld een hond? Dan kan je ervoor kiezen deze ook je ceremonie bij te laten wonen.

Wat ook kan is dat een geit de ringen komt brengen. Dit was wederom op dezelfde bruiloft als met de kamelen. Maar ik heb mij kapot gelachen en iedereen in de zaal ook!

After-wedding shoot

Mocht je dier nou niet mee kunnen naar je bruiloft, omdat… er geen vervoer is, de locatie te ver is of gewoon omdat het niet past in de planning?

Dan kan je altijd nog een fotoreportage achteraf doen, want hoe leuk is het om na een aantal weken weer je trouwkleding aan te doen?

En dit kan natuurlijk met of zonder dier!

Marjolein deed wel een after-wedding-shoot, wat eigenlijk meer een trash-your-dress shoot was. Durf jij dit aan?

De combinatie-fotograaf

Wil jij ervan verzekerd zijn dat zowel je dier als jijzelf goed op de foto staan op je bruiloft, denk er dan eens aan om een fotgraaf te nemen die de combinatie van mens en dier al goed onder de knie heeft. Ik weet hoe je paard moet staan op de foto, hoe je hond het liefst kijkt en ben geduldig. In mijn brochure vindt je meer informatie over mijn werkwijze.