Yes! Dat is super leuk, maar ik kan mij ook voorstellen dat er nu opeens allemaal vragen in je op komen. Deze blog is bedoeld als je al een fotoshoot hebt geboekt, of van plan bent om er een te boeken. Ik help je met de voorbereidingen. En natuurlijk tijdens de shoot, zodat jij en je dier(baren) op je allerbest op de foto komen.

Maar wanneer dan?

Goede vraag! Dit doen we meestal in overleg, behalve tijdens een bruiloft of ander feest of bijeenkomst.  Verder heb je misschien in mijn portfolio van dat heerlijke warme licht gezien. Dit heb je vooral aan het begin van de dag (zonsopgang,) of einde van de dag (zonsondergang). Dit zijn voor mij dus de fijnste momenten om te fotograferen.
Vaak ben ik op doordeweekse avonden beschikbaar en vrijdag en het weekend overdag. We kijken natuurlijk naar een moment dat voor ons beide uitkomt en het liefst ook als het droog weer is. Daar hebben we de dag voor de fotoreportage plaats vindt nog contact over. Als het echt te hard regent verplaatsen we de fotoreportage of gaan we naar een binnenlocatie. Als het bewolkt is is het geen enkel probleem, dat is soms juist fijner zodat je niet zo’n harde schaduw in je gezicht hebt of met dichtgeknepen ogen staat.

Waar gaan we shooten?

Ik heb geen studio, ik houd namelijk van dynamiek en afwisseling in mijn fotografie. Soms fotograferen we wel binnen in een restaurant of bij slechter weer ergens beschut of wellicht in een mooie kas. Maar het liefst wandel ik een stukje, praten we en zorg ik ervoor dat je ontspannen op de foto gaat.

Waar dan wel? Op een plek die past bij jou! Soms kunnen we kijken tussen een afwisseling van natuur en wat meer stad. Maar ook het strand of de duinen vind ik altijd heerlijk om te fotograferen. We kunnen alle kanten op en maken gebruik van hoe het licht op dat moment valt.
Woon je zelf in de buurt van een mooi gebied? Misschien kunnen we dan daar afspreken maar anders denk ik graag mee.
Mijn favoriete plekken zijn het strand van Ouddorp, de Biesbosch in Dordrecht of de loonse en Drunense duinen. Het is soms ook afhankelijk van het seizoen, aan het einde van de zomer heb je bijvoorbeeld een prachtige heide en daar maak ik dan graag gebruik van.

Boek je een indoor fotoreportage

Bijvoorbeeld een loveshoot of een newborn fotoshoot.Dan is dat bij jou thuis! Voor mijn fotografie stijl is het fijn als je een licht huis hebt en we gebruik maken van ruimtes met ramen. Een licht dekbed is fijn als we bijvoorbeeld foto’s van de baby op bed maken.

En wat moet ik aan dan?

Hoe herkenbaar is deze, kledingsstress. De eerste persoon die zich daar niet druk om maakt moet ik nog tegen komen. Het aller belangrijkste vind ik dat jij je comfortabel voelt. Draag je nooit jurkjes, dan moet je dat bij een shoot ook niet doen. Wil je lekker op je sneakers? Doe dat lekker, maar bedenk wel wat je wilt uitstralen. Zeker als het gaat om zakelijke shoots of Personal Branding is dat belangrijk.

Qua kleding, probeer het af te stemmen met degene met wie je op de foto gaat zodat het geen grote contrasten geeft. Alsjeblieft geen neon kleuren of hele drukke patronen.
Pastelkleuren of wat natuurlijke kleuren, zoals bruin en groen zijn altijd goed.
Streepjes of teksten leiden soms af dus die liever niet! Tenzij het natuurlijk om personal branding gaat en je met je bedrijfskleding op de foto wilt.

Je kan ook altijd 2 setjes kleding meenemen dat je halverwege de fotoreportage wisselt, zo heb je ook wat variatie in je foto’s wat erg leuk kan zijn. Misschien heb je ook wel een kledingstuk dat je kan combineren op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een vest erover.
Dikke jassen zijn heel fijn in de winter maar niet zo mooi op de foto. Probeer dan laagjes aan te trekken of thermokleding onder je kleding.

Twijfel je? Je mag even van te voren een foto sturen dan laat ik je weten of het goed is voor de foto’s.

En dan hebben we…. Props!

Whut? Ja props. Dat zijn eigenlijk alle extra elementen in je fotoshoot. Laatst fotografeerde ik een verpleegkundige, hij had zijn stethoscoop bij zich. Tijdens een familiereportage is een bal altijd fijn voor de kindjes of een bellenblaas. Wat ik ook heel lief vind is om voor te lezen uit een boekje.
Offff een verlovingsring als het je engagement fotoshoot is.
We gebruiken hetgeen wat bij jou past en laat zien: dit ben ik!
Heb je niks? Dan is dat ook geen probleem, vaak gebruiken we geen extra’s.
En als je met je hond of je paard op de foto gaat, dan is dat natuurlijk je extra! Zorg er wel voor dat deze er netjes uitziet.

Hopelijk maakt dit het wat duidelijker en ga je goed voorbereid de fotoreportage in! We maken er samen een top fotoshoot van, die laat zien wie jij of jullie echt zijn. Comfort en plezier staat voorop en ik ben er om jullie te helpen. Je zal het fantastisch doen, daar bent ik van overtuigd!
Heb je nog vragen of ben je juist enthousiast om nu een fotoshoot te boeken? Neem dan vrijblijvend contact op met mij !